(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Rizoto za 20minut
Potřebné ingredience
pro 2-3 osoby
2 sáčky rýže
1 konzerva Vepřové ve vl. šťávě
1 středně velká cibule(nemusíte dávat)
1 lžíce sladké papriky (koření)
sáček mražené zeleniny (já používám hrášek,mrkev a kukuřici)
sůl, pepř, popř. trocha sojové omáčky
Postup přípravy
1. Postavte vodu, přiveďte k varu. Vložte rýži a mraženou zeleninu. Vařte jak je napsáno na rýži (já cca 15minut).
2. Otevřete konzervu, abych si nepatlala prkénko, pak nožem objedu dokola-tímto způsobem dám sádlo z konzervy na pánev, přidám cibuli a smažím do sklovata(jen na změknutí), mezitím si v konzervě nožem "namřížkuju" maso-abych zas nevytahovala prkénko, až je cibule, tak tam dám maso, nechám prohřát, přisypu papriku a vypnu.
3. Zcedím rýži se zeleninou (nechávám v kastrolku, co jsem vařila), přidám masovou směs, dochutím solí, pepřem a troškou sojovky (asi 2xstříknout).
4. Mám špinavý jen hrnec, pánvičku a nůž, uvařeno, takže žádný velký uklízení a je hotovo.
Přeji dobrou chuť, sice to není nejzdravější-maso z plechovky, ale když nechcete strávit 1/2 dne u plotny nebo spěcháte, tak se to hodí.
PS: Místo mražené zeleniny můžete použít sterilovanou, jen ji dáte až nakonec-já proplachuji pod vodou, nálev bývá různě ochucený, má to pak jinou chuť-ale záleží na vás.
2. Otevřete konzervu, abych si nepatlala prkénko, pak nožem objedu dokola-tímto způsobem dám sádlo z konzervy na pánev, přidám cibuli a smažím do sklovata(jen na změknutí), mezitím si v konzervě nožem "namřížkuju" maso-abych zas nevytahovala prkénko, až je cibule, tak tam dám maso, nechám prohřát, přisypu papriku a vypnu.
3. Zcedím rýži se zeleninou (nechávám v kastrolku, co jsem vařila), přidám masovou směs, dochutím solí, pepřem a troškou sojovky (asi 2xstříknout).
4. Mám špinavý jen hrnec, pánvičku a nůž, uvařeno, takže žádný velký uklízení a je hotovo.
Přeji dobrou chuť, sice to není nejzdravější-maso z plechovky, ale když nechcete strávit 1/2 dne u plotny nebo spěcháte, tak se to hodí.
PS: Místo mražené zeleniny můžete použít sterilovanou, jen ji dáte až nakonec-já proplachuji pod vodou, nálev bývá různě ochucený, má to pak jinou chuť-ale záleží na vás.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé